Hjem > Nyheter > Overskuddet fra Talas! overrakt Rikshospitalet

Overskuddet fra Talas! overrakt Rikshospitalet

29.09.2016

Onsdag 07.09. dro kasserer Hilde V Løvbakke og leder Even Engen til Rikshospitalet i Oslo for å overrekke pengegaven som festforestillingen "Talas" genererte i april i år. Med disse ord fra Even, ble gaven på105.000 kr overrakt forskningsmiljøet for hjertesyke barn.

IMG_5663.png
"En sentral kar i vårt revymiljø, både som skuespiller, spilloppmaker, humørspreder og tekstforfatter var Odd Arild Mygland, som dessverre gikk bort rett etter hjertetransplantasjonen i fjor høst. Odd Arild hadde store planer og ønsker om å sette opp en revyforestilling på Hamar når
han kom seg til hektene igjen, hvor inntektene uavkortet skulle gå til forskning spesielt rettet mot hjertesyke barn. Men slik ble det ikke. Vi syns at initiativet og ideen var knakande god. Derfor tok Væillsetrevyen initiativ til minneforestillingen «Talas», eller rettere sagt festforestillingen «Talas» i vår, hvor de fleste av innslagene skulle dreie seg om Odd Arild sine tekster til sanger, monologer og sketsjer, som han skrev og selv fremførte mange av, via forskjellige rollefigurer de siste årene. Og tittelen på forestillingen måtte bli «Talas», for det var et uttrykk Odd Arild brukte støtt og stadig. Vi besluttet også at overskuddet fra festforestillingen skulle gis bort til nettopp forskning for hjertesyke barn. Forestillingen ble en stor suksess, med to fulle hus, til sammen ca 500 personer. Dette genererte et netto overskudd på 105.000 kr. Vi er kjent med at Rikshospitalet er innvilget nok en ett års utdanningsstilling på Hospital for Sick Children i Toronto, og har forstått det slik at dette er utrolig attraktive stillinger som man slåss om på verdensbasis. Vi kjenner også til at det blir en ung, utrolig flink kollega blant dere, Simone, som kommer til å dra til Toronto neste sommer.
Simone, det er en stor glede for oss i Væillsetrevyen, og helt sikkert for vår avdøde revyvenn Odd Arild Mygland, å overrekke deg vår pengegave på 105.000 kr, som vi håper blir et lite bidrag knyttet til finansieringen av ditt studieopphold i Toronto. Og at du kommer tilbake med masser av kompetanse som mange helt sikkert vil kunne dra nytte av de kommende år, både blant forskerkolleger og ikke minst hjertesyke barn. I tillegg får du et DVD-eksemplar av hele festforestillingen «Talas».
 
Gaven ble mottatt med stor takk fra Simone og blant forskerkolleger på Rikshospitalet.